Zašto se neki madraci brzo izobliče

Zašto se neki madraci brzo izobliče?

Trenutno je na tržištu moguće pronaći vrlo jeftine madrace koji se nekim osobama prilikom isprobavanja u dućanu mogu činiti udobnima. Takvi madraci imaju nisku cijenu zato jer se proizvode od materijala male gustoće, a najčešće imaju i dosta nisku jezgru. U takvim madracima je manje materijala, a i tehnologija koja se koristi za njihovu proizvodnju je jeftinija od one za madrace veće gustoće materijala.

Problem kod takvih madraca je u tome da zbog nedovoljne gustoće brzo dolazi do izobličenja, posebno ako na njima spava teža osoba, a zbog tanke jezgre nakon nekog vremena može doći i do toga da osjetite podnicu. Kada dođe do deformacija madraca, madrac više ne daje tijelu dovoljnu potporu. Spavanje postaje vrlo neudobno i može doći do problema sa nesanicom, nemirnim spavanjem, bolova u leđima ili vratu.

Takvi jeftini madraci slabije kvalitete su pogodni samo za pomoćne ležajeve koji se ne koriste svaki dan.Nisu samo jeftini madraci madraci koji su skloni brzom izobličavanju. Zato uvijek prilikom kupnje madraca treba posvetiti pažnju gustoći materijala i njegovoj elastičnosti. Madraci koji su elastičniji su manje skloni deformacijama. Madraci od hladno lijevanih pjena, memory pjena i latexa su najotporniji na deformacije i njihovom kupnjom najčešće ne možete promašiti, samo prilikom kupnje obratite više pažnje na gustoću i elastičnost materijala.

Koristan savjet pomoću kojega možete jako dobro procijeniti koji madrac je kvalitetniji i ima veću gustoću je težina madraca. Što je madrac teži, ima veću gustoću materijala i dulje će trajati. Naravno, pri tome je potrebno međusobno uspoređivati samo madrace iste vrste jer, na primjer, latex će uvijek biti teži od hladno lijevane pjene.

Similar Posts